Kærnemælkskoldskål med blåbær og kammerjunkere – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Food of Life > Vidensbanken > Opskrifter > Koldskål med blåbær

19. december 2014

Kærnemælkskoldskål med blåbær og kammerjunkere

Dejlig sommerdessert med sunde blåbær! Men blåbær kan fåes året rundt...

Ingredienser

Du skal bruge:

  • 1 pasteuriseret æg
  • 40 g sukker
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 3 dl kærnemælk
  • 100 g blåbær
  • 60 g kammerjunkere

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

  • Pisk æg, sukker og eddike sammen til en hvid, luftig creme
  • Vend cremen sammen med kærnemælken
  • Stil koldskålen på køl indtil servering

Spisetid: Servér koldskålen med de friske blåbær og kammerjunkere.


Opskriften er fra Idégryden i OPUS projektet - danskernes egne opskrifter på sund mad.