Principperne for Ny Nordisk Hverdagsmad – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

OPUS > Forskning > Udvikling af Ny Nordisk Hverdagsmad > Principperne

Ny Nordisk Hverdagsmad

De 10 principper

Ny Nordisk Hverdagsmad har 10 principper:

  1. Mere frugt og grønt hver dag. Især bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og urter
  2. Mere fuldkorn. Især havre, rug og byg
  3. Mere mad fra havet og søerne.
  4. Kød af højere kvalitet, men mindre af det.
  5. Mere mad fra de vilde landskaber.
  6. Vælg økologisk, hver gang du kan.
  7. Undgå tilsætningsstoffer i maden.
  8. Flere måltider tættere på sæsonen.
  9. Mere hjemmelavet mad.
  10. Smid mindre ud.

Du kan se principperne på plakaten herunder, som også kan downloades.