Konferencer – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

OPUS > Konferencer

Konferencer

I løbet af efteråret 2013 og foråret 2014 publiceres de væsentligste resultater om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Forskningscenter OPUS. Derfor afholdes onsdag den 20. november, kl. 14 – 17 en konference for fødevarebranchen. Konferencen giver et forhåndsindblik i resultater fra OPUS, og dertil har vi engageret stærke eksterne oplægsholdere, der kan tydeliggøre branchens udvikling og visioner indenfor 'det nye nordiske'. I spidsen for disse oplægsholdere står fødevareminister Karen Hækkerup.

Formålet med konferencen er at give en relevant og brugbar indsigt i hvilken betydning en nordisk baseret madkultur kan have for danskernes sundhed, miljø, økonomi og samfundets ressourcer. Samtidig præsenteres ny viden om udviklingen i fødevarebranchen - og dermed også forretningspotentialet for sunde og bæredygtige nordiske fødevarer.

Læs mere om konferencen her.

Tidligere konferencer

Den 15. og 16. juni 2009 blev OPUS-projektet skudt i gang. Forskere, forfattere, eksperter fra flere områder, lærere og mange andre interesserede deltog i et symposium og en konference, der markerede starten på forskningen i OPUS og udviklingen af Ny Nordisk Hverdagsmad.

Den 15. juni 2009 deltog over 60 eksperter indenfor fødevarer, fedme, læring og miljø samt flere kokke. Formålet var at sætte fokus på hvordan OPUS skulle løse de udfordringer og det potentiale der er i forbindelse med udviklingen af en ny nordisk madkultur.

Læs mere om symposiet og hvad der blev præsenteret

På konferencen den 16. juni deltog 500 mennesker, lige fra eksperter over skolelærer til forældre. Deltagerne blev præsenteret for oplæg fra forskere, forfattere og andre eksperter på området.

Læs mere om konferencen og hvad der blev præsenteret