Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Food of Life > Nyhedsbrev

Food of Life - nyhedsbrev december 2016

NYHEDSBREV - DECEMBER 2016
Fotograf Simon Ladefoged

 
Tak for denne gang

Kære læser

Enhver god historie har en ende – således også historien om Food of Life. Sitet har nu eksisteret siden 2008 og fungeret som det samlede Københavns Universitets portal om sundhed, fødevarer og ernæring. Nu er det tid at takke af.

I skal have tusind tak – alle jer, der har fulgt os gennem årene, alle der er kommet til for nyligt, alle der har stillet spørgsmål eller delt vore artikler. Vi er meget taknemmelige for den opbakning, vi har fået igennem årene.

Siden oprettelsen af Food of Life er der sket meget for de tre institutter – Institut for Idræt og Ernæring, Institut for Fødevarevidenskabog Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi - der gennem årene har været de primære leverandører af viden og nyheder til sitet.

Læs mere...


 

Følg os fremover her

Selvom sitet foodoflife.dk ikke opdateres mere kommunikeres der fortsat vidt og bredt fra institutterne om sundhed, fødevarer og ernæring.
I dag er Institut for Idræt og Ernæring både på Instagram og Twitter, Institut for Fødevarevidenskab er på LinkedIn og sender eget nyhedsbrev ud og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi er også på Twitter.

Læs mere...

Få viden om energi, protein, fedt og kulhydrat

E-LEARNING: Kurset er en introduktion til forskningsområdet menneskets ernæring. Med dette kursus opnår kursisten en basisviden om energiomsætning og makronæringsstofferne (protein, fedt og kulhydrat). Desuden berøres næringsstofanbefalingerne samt metoder til bestemmelse af ernæringsstatus.

Læs mere om kurset her...



Fotograf: Jane Dickson

Bønner og ærter mætter bedre end kød

Måltider baseret på bælgfrugter som bønner og ærter mætter bedre end måltider baseret på svin og kalv. Det viser et nyt studie foretaget på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Resultaterne tyder på, at bæredygtige spisevaner også kan gøre det lettere at tabe sig.

Læs mere...

Fotograf Jakob Helbig

Koster det virkelig kun 15 kroner om dagen at spise sundt?

KOMMENTAR: af lektor Sinne Smed, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet pubbliceret på Folkeskolen.dk 14. november 2016. Hun kommenterer på en tidligere artikel i Politiken hvor privatøkonom i Danske Bank, Las Olsen har regnet på, hvor meget det koster om dagen at spise sundt.

Læs kommentaren her...

Insekterne skal på middagsbordet

Danmark skal være foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Nyt projekt i Innovationsfonden vil anvende organiske rester og spildprodukter til at opdrætte insekter i industriel skala. Der er både arbejdspladser, millionomsætning og bæredygtig udnyttelse af organiske restprodukter i projektet, der skal skabe det praktiske fundament for insektfabrikker i Danmark.

Læs mere...

FOOD-Sund ser på fødevareviden-skaben som en vej til mere sundhed

På Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) har der gennem de senere år været et forøget forskningsmæssigt fokus på, hvordan fødevarerne påvirker forbrugernes sundhed. Dette fokus går på tværs af instituttets fagområder, hvorfor FOOD har etableret en tværgående forskningsgruppe, FOOD-Sund, der beskæftiger sig med den del af fødevareforskningen, der handler om at skabe mere sundhed i befolkningen.

Læs mere...

Kartoflens dårlige ry lader til at være ubegrundet

Kartoflen har brødfødt mennesker i flere tusind år og har siden 1800-tallet været en fast og stor bestanddel af danskernes kost. I de senere år har kartoflen dog været relativt udskældt grundet sit høje indhold af stivelse og kulhydrat. Nu viser en ny systematisk gennemgang af litteraturen – foretaget af forskere fra blandt andet Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet – at kartoflens dårlige ry langt hen ad vejen lader til at være ubegrundet.

Læs mere...

Sundere mad og madvaner via fødevaredesign og forbruger-videnskab

Når man vil gøre maden mere sund, kan man benytte sig af videnskaben bag sansernes opfattelse af produkter, og skabe produkter som både har et relevant ernæringsindhold og smager godt. Man kan også skabe øget sundhed ved at studere forbrugernes madvaner og undersøge de situationer og fysiske forhold, der påvirker den måde, man vælger maden på. På FOOD beskæftiger forskerne sig med at udvikle og teste forskellige smage og teksture.

Læs mere...



For at besvare denne email skriv til foodoflife@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 16. december 2016