Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Food of Life > Nyhedsbrev

Food of Life - nyhedsbrev juli 2016

NYHEDSBREV - JULI 2016

DET GODE ÆLDRELIV PÅ FOLKEMØDET

BILLEDSERIE: Se hvordan det tog sig ud i Det Fælles Sundhedstelt på årets folkemøde, da en lang række politikere, forskere, erhvervsfolk og meningsdannere debatterede, hvordan vi skaber fremtidens gode ældreliv.

Fra siden er der også links til fyldige reportager fra debatten.

Begynd HER.


 

Kan fiskeolie fyre op for vægttabet?

KOMMENTAR: "Fodrer man mus med fedtrig foder, så bliver de tykke. Deres udvikling af fedme kan dog begrænses, hvis foderet tilsættes fiskeolie. 

Ny forskning antyder desuden, at disse effekter af fiskeolie måske ikke kun gælder mus, men også kan gavne os mennesker i vores konstante kamp mod kiloene, skriver specialestuderende Jens Lund."

Læs kommentaren HER.

Forståelse af kost, motion og tarmflora skal føre til bedre helbred for ældre

FORSKNING: At faktorer som fysisk aktivitet og kost hænger tæt sammen med sammensætningen og funktionen af vores tarmflora står mere og mere klart.

Hvordan disse sammenhænge står i forhold til et godt helbred som ældre, forskes der i på Institut for Fødevarevidenskab.

Gå til artikel HER.Ny rapport: Mad og måltider samler danskerne

MADKULTUR: En ny rapport fra Københavns Universitets Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi viser, at både den hjemmelavede mad og det fælles aftensmåltid står stærkt i danskernes hverdag.

Læs mere og hent rapporten HER.

Nej, det er ikke blevet sundere at være overvægtig

KOMMENTAR: "Nylig publiceret forskning i overvægts betydning for dødelighed antyder, at overvægtige lever længere end normalvægtige. Det er et flot studie – men med en forkert fortolkning."

Sådan skriver lektor Thomas Meinert Larsen og professor Arne Astrup, Institut for Idræt og Ernæring.

Du kan læse deres kommentar HER.For at besvare denne email skriv til foodoflife@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 06. juli 2016