Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Food of Life > Nyhedsbrev

Food of Life - nyhedsbrev april 2016

NYHEDSBREV - APRIL 2016

DÅRLIG IDE AT UDSKIFTE SMØR MED PLANTEOLIER

Nyt studie sætter spørgsmåltegn ved sundhedsgevinsten af at erstatte mættet fedt med visse planteolier. Dette studie er endnu et ”søm til ligkisten” til antagelsen om, at mættet fedt er skadeligt og skal erstattes med flerumættet fedt. Professor Arne Astrup kommenterer.

Læs kommentaren her


 

Fem grunde til at du altid er sulten

Er det den rumlende mave eller den søde tand, der lokker dig til fadet? Julie Berg Schmidt og Thomas Meinert Larsen fra Institut for Idræt og Ernæring fortæller dig her, hvorfor slikskålen og småspiseriet drager dig.

Læs mere om årsager til lækkersult her

Kemien i en øl kan være utrolig smuk

Siden folkeskolen har partner i bryggeriet To Øl Tobias Emil Jensen været typen, der læste ingredienslisten på madvarer, og det var interessen for madens byggesten, som fik ham til at læse fødevarevidenskab på Københavns Universitet. I dag er han fødevareingeniør, brygmester og øl-innovations-nørd.

Læs mere om Tobias Emil Jensen her



Umami og kokumi som redskaber til at reducere saltet i maden

Umami-smag og kokumi-mundfylde kan bruges til at reducere saltindholdet i fødevarer samtidig med, at man bevarer den gode smag. Man kan øge umami og kokumi ved at bruge færdigblandede krydderier eller ved at lave mad med bestemte ingredienser.

Læs mere her

Børn af kortuddannede forældre er mindst sunde

Børn af kortuddannede forældre er mere overvægtige og har mere insulin og fedt i blodet end børn af forældre med en lang videregående uddannelse. Mere fisk og fiberrig kost lader til at være en del af løsningen. Det viser en undersøgelse fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Læs mere om undersøgelsen her



Bedre mad og drikke med proteiner i version 2.0

Proteiner er på grund af deres gode ernæringsmæssige egenskaber på kort tid blevet en meget populær fødevareingrediens. Et nyt forskningsprojekt skal forbedre proteinernes egenskaber og forøge kvaliteten af de fødevarer, de indgår i.

Læs mere

Følg FOOD OF LIFE på Facebook

Få de seneste nyheder fra Food of Life med det samme - og mød 1500 andre danskere, der også interesserer sig for sundhed, fødevarer og ernæring.

Tjek ind og giv os et 'like'



For at besvare denne email skriv til foodoflife@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 21. april 2016