Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Food of Life > Nyhedsbrev

Food of Life - nyhedsbrev november 2015

NYHEDSBREV - NOVEMBER 2015

MILLIONBEVILLING TIL LEG, LÆRING OG FORSKNING SKABER NY VIDEN OM FISK OG BØRNESUNDHED

Nyt forskningsprojekt ved Institut for Idræt og Ernæring undersøger hvordan fisk i kosten påvirker børns sundhed og indlæring. Fire danske akvarier skal give danske børn og deres forældre oplevelser med fisk og sundhed på en utraditionel og involverende måde.

Læs mere om FiSK projektet her


 

Større risiko for at børn tager på hvis de sover for lidt

Børn risikerer at få højere blodtryk og mere fedt omkring maven, hvis de sover for lidt - også selvom de spiser sundt. Det viser en undersøgelse af 530 børn, foretaget af forskere fra Institut fra Idræt og Ernæring.

Læs mere om søvn og overvægt

Kommentar: Marsbo eller Jord-boer?

Food of Life har bedt bioetiker Mickey Gjerris fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi kommentere filmen The Martian’s fortælling om at overleve i universet ved hjælp af videnskab, innovation - og evnen til at dyrke kartofler.

Læs kommentaren her



Ny forskning skal vise, hvor meget proteiner mætter

Forskere fra Institut for Fødevarevidenskab undersøger, hvor stor en betydning forarbejdningen har for hvordan den færdige fødevare påvirker vores fysiologi – herunder, hvor mætte vi bliver af at spise produkterne, og hvordan vi optager energien fra dem.

Læs mere om proteiner her

Ny viden om smag overrasker

Ny unik forskning som Københavns Universitet har gennemført sammen med 20.000 danske skoleelever viser, man kan få langt de fleste børn og unge til at spise bitre eller stærke fødevarer, hvis blot de lærer dem at kende.

Læs mere om smag her



Kommentar: Voldsom vækst i fedme kræver særlig målrettet indsats

Ifølge en ny opgørelse fra det internationale selskab for fedmeforskning, World Obesity Federation (WOF), så stiger antallet af kraftigt overvægtige i verden fortsat voldsomt. Eksisterende forebyggelsesprogrammer virker, men bør skræddersyes til den enkelte for at blive mere effektive.

Læs kommentaren her

Ny opdateret version af lærebogen ’Menneskets ernæring’

Menneskets ernæring har med årene fået status som en vigtig lærebog i human ernæring på en lang række uddannelser. En ny udgave, som er gennemgribende revideret i forhold til nyeste anbefalinger og forskning, udkom 20. november.

Læs mere



For at besvare denne email skriv til foodoflife@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 26. november 2015