Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Food of Life > Nyhedsbrev

Food of Life - nyhedsbrev oktober 2015

NYHEDSBREV - OKTOBER 2015

BØRN MED LAVT D-VITAMINNIVEAU HAR LIDT HØJERE BLODTRYK OG LIDT MERE KOLESTEROL I BLODET

Jo mindre D-vitamin 8-11 årige børn har i blodet, jo højere er deres blodtryk og jo mere kolesterol har de i blodet. Det viser forskere fra bl.a. Københavns Universitet i en ny undersøgelse baseret på OPUS Skolemadsprojekt, hvor over 800 danske børn har deltaget.

Læs mere om studiet her


 

Kommentar: Misvisende anbefaling om kort amning

Ingen evidens for at en forkortning af ammelængden har positive effekter på børns sundhed, trods indholdet af flourstoffer.

Læs mere om amning her

Fra simpelt restprodukt til højkvalitets fødevareingredienser

Ny metode til oprensning af proteiner efter udvinding af rapsolie. Resterne fra presningen kan bruges til udvikling af højkvalitets fødevareingredienser.

Læs mere her



Gastronomisk Legestue serverede barndomsminder på Food Festival

Under temaet ”barndomsminder” serverede de studerende fra Institut for Fødevarevidenskab havregrødssiffon med æble og kanelglas samt en svensk fortolkning af den gode gamle frikadellemad.

Læs mere her

Kommentar: Når sundhedsopfattelsen bliver syg

Ledende forskere fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet kommenterer holdningerne bag 'Forbandede sunddom' - ny bog med kritik af ’sundhedshysteriet’.

Læs kommentaren her



For at besvare denne email skriv til foodoflife@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 22. oktober 2015