Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Food of Life > Nyhedsbrev

Food of Life - nyhedsbrev marts 2015

NYHEDSBREV - MARTS 2015

BØRNS WEEKENDVANER GIVER BAGSLAG

Slik og junkfood samt mangel på motion og søvn truer børns sundhed. Mens der er stort fokus på hverdagen med sund mad i institutionerne og motion i skoletiden, peger resultaterne af en ny undersøgelse lavet på Institut for Idræt og Ernæring i retning af, at vi har undervurderet weekendens betydning for børns sundhed.

Læs mere om det nye studie


 

Kommentar: Mættet fedt – ven eller fjende?

Fødevarestyrelsens kostråd anbefaler os at skære ned på mættet fedt, men det er afgørende at skelne imellem forskellige kilder til mættet fedt, og hvad man vælger at spise i stedet for, siger Arne Astrup, Steen Stender og Jørn Dyerberg.

Læs kommentaren her

Ældre skal have bedre mad: Underernæring koster milliarder

Ny dokumentation peger på, at vi overser det mest basale, når vi beskæftiger os med maden til vores ældste medborgere: Mens vi ved en masse om hvilke næringsstoffer, der skal være i maden, er der meget lidt forskning i madens kulinariske kvalitet og betydningen af det sociale samvær.

Læs mere og download hvidbogen ’SMAG’



FOOD præsenterede kokke for eksklusivt insekt-køkken

Nordic Food Lab’s køkkenchef Roberto Flore serverede myre-gin og suppe lavet på græshopper for kokke og studerende, da han besøgte den højt estimerede Le Cordon Bleu Dusit Culinary School i Bangkok.

Læs mere om insekt-gastronomi

Kan grænsehandlen stoppes ved at fjerne afgifterne på usunde fødevarer?

Argumentationen for afskaffelse af afgifterne på usunde varer af hensyn til grænsehandelen er overvejende båret af økonomiske hensyn fremfor hensynet til sundhedskonsekvenserne, skriver Sinne Smed og Jørgen Deigaard i en kommentar.

Læs kommentar



Spændende sommerkurser om fødevarer

Københavns Universitet tilbyder en række korte intensive kurser om metoder til udvikling af nye fødevareprodukter, forbedring af fødevarernes holdbarhed og smag samt hvem der bestemmer kvaliteten af vores fødevarer.

Læs om Copenhagen Summer University

Følg Food of Life på Facebook

Få de seneste nyheder fra Food of Life med det samme - og mød flere end 1200 andre danskere, der også interesserer sig for sundhed, fødevarer og ernæring.

Tjek ind og giv os et 'like'



For at besvare denne email skriv til foodoflife@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 17. marts 2015