Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Food of Life > Nyhedsbrev

Food of Life - nyhedsbrev december 2014

NYHEDSBREV - DECEMBER 2014

SKAL JULEMADEN TILBEREDES I FÆLLESSKAB MED BØRNENE?

At lave mad giver børn mulighed for at gøre en reel forskel for fællesskabet – i fællesskab med andre. Det pointerer ph.d.-studerende Sidse Schoubye Andersen i sin kommentar til en ny undersøgelse af danskernes madvaner.

Læs mere


 

Listeria i pålæg kan undgås ved brug af højtryksbehandling

Forsker Vibeke Orlien fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet peger på muligheden for at undgå Listeria i fx skinke og andre typer pålæg ved at bruge højtryksbehandling som konserveringsmetode.

Læs mere

Bliv ved med at spise fisk

I DR dokumentaren 'De ufødte børn' advares gravide og ammende mod at spise rovfisk som fx tun, fordi deres indhold af kviksølv kan skade indlæringsevnen. Men de positive effekter ved at spise fisk er samlet set større end de negative, siger forsker fra Københavns Universitet.

Læs mere



Kommentar: Fedme og skyld

Der er behov for et opgør mod at se fedme som den enkeltes eget ansvar, skriver Peter Sandøe. Rygere og alkoholikere kan vælge at sige helt stop, men fede kan jo ikke bare holde op med at spise!

Læs Peter Sandøes kommentar

Følg Food of Life på Facebook

Få de seneste nyheder fra Food of Life med det samme - og mød næsten 1200 andre danskere, der også interesserer sig for sundhed, fødevarer og ernæring.

Tjek ind og giv os et 'like'



For at besvare denne email skriv til foodoflife@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 19. december 2014